Tilbagebetalingstiden på et solelanlæg er i dag under 20 år og faldende. Anlæggets levetid er ca. 25 år. Det betyder, at anlægget tjener sig selv hjem i energibesparelser, inden det skal skrottes. Samtidig er man med et solelanlæg med til at reducere CO2-udslippet. Med blot 10 m² solceller reducerer man for eksempel udslippet med et halvt tons CO2 om året.

For ca. 40.000 kroner kan du i dag få et solelanlæg på 8 m², der leverer ca. 1.000 kWh om året. Private boligejere kan dog købe anlæg, der kan afgive op til 6 kW og dækker 38 m². Det producerer ca. 5.400 kWh om året, hvilket er noget mere end det typiske elforbrug i en dansk husholdning på 4.000 kWh om året. Prisen for denne type anlæg er 165.000 kr.

Hvis du er i tvivl om, hvor stort et anlæg du har mulighed for at få installeret, om det kan betale sig, og om det dækker dine behov, kan du altid spørge din lokale REN1ERGI-installatør.

Find din REN1ERGI-installatør her.

Bemærk, at du kan have mulighed for at få tilskud til installation af et solcelleanlæg gennem dit energiselskab. Spørg eventuelt din REN1ERGI-installatør, om der er mulighed for tilskud i dit energiselskab.